ARTS uusi Kampus

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu tekee parhaillaan (hitaasti mutta varmasti) muuttoa Arabiasta Otaniemeen, vuoden 2018 loppuun mennessä. Ajankohtaista muutto- ja tilainfoa löydät mm. INTOn sivuilta. Tervetuloa myös puolivuosittaiseen What’s going on ARTS -keskustelutilaisuuteen kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot kampusasioista!
 Lue lisää Väreen rakentumisesta OneCampus -sivustolta!
Campus 2015-arkkitehtuurikilpailun voittaja julkistettiin 27.9.2013. Kilpailun voittajaksi valittiin Väre-niminen ehdotus, jonka on laatinut helsinkiläinen Verstas Arkkitehdit Oy.
varepaakuva_1
Väre

Näin kommentoi dekaanimme Helena Hyvönen voittajaehdotusta sekä alkavaa suunnitteluprosessia: ”Olen huojentunut, että kilpailu on nyt ratkennut ja päästään suunnittelemaan koulumme tiloja. Erityisen iloinen olen voittajatiimistä. He vaikuttavat erittäin yhteistyökykyisiltä ja lupasivat jo pian tulla meitä tapaamaan. Minulle voittajaehdotus on kuin valkoinen paperi, jonka talossa toimivat tulevaisuuden lahjakkaat opiskelijat muokkaavat

omakseen. Yhteistyötä jatketaan nyt voittajatiimin, henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa.

Lokakuun keskustelutilaisuus ja marraskuun työpaja toimivat hyvänä starttina työhön, jossa Verstas tulee olemaan yksi tiimin jäsenistä tilojen suunnittelussa.”

Voittajaehdotuksesta löydät lisää tietoa Intosta.

 

TOKYO ja AK ottivat alkukesästä kantaa Kampus 2015 -arkkitehtikilpailuun sekä opiskelijoiden osallistamiseen. Lue kannanotto sekä Aallon vastaus.

 

ARTSin muutto lähestyy: tilojen tyhjentäminen on käynnissä

 

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ARTSin muutto Otaniemen kampukselle valmistuvaan Väre-rakennukseen aktivoituu. Muutto edellyttää valmisteluja jokaiselta artsilaiselta niin Arabian kampuksella kuin Otaniemessä. Lue tästä tarkemmat ohjeet muuttoon.

Aineiston säilytys vain sallituissa tiloissa

Opiskelijat saavat varastoida henkilökohtaisia aineistojaan vain lokerossa tai muussa laitoksen osoittamassa varastossa. Aineistoja, kuten kurssitöitä tai projektitöitä ei ole luvallista säilyttää missään muualla kuin nimetyissä ja hyväksytyissä säilytyspaikoissa. Kaikki muualta löytyvät tavarat hävitetään siivousviikkojen ja muuton aikana. Tarkista oman laitoksesi osoittamat säilytyspaikat laitokseltasi.

Tilojen tyhjennys – pelasta omat aineistosi

 

Aloita säilytettävän tavaran vähentäminen välittömästi, jotta saat omat tärkeät tavarasi pelastettua. Kaikki opiskelijoiden korkeakoulun tiloihin kevätlukukauden 2018 päättyessä jättämät henkilökohtaiset tavarat, työkalut, materiaalit, teokset jne. hävitetään, niitä ei siirretä muuton yhteydessä. Aalto-yliopisto vähentää strategiansa mukaisesti tilojaan kolmanneksen verran vuoteen 2020 mennessä. Otaniemen kiinteistöissä aineistoille on hyvin vähän tilaa.

 

ARTSin tilojen tyhjentäminen käynnistyi jo keväällä, jolloin pidettiin ensimmäinen siivousviikko. Edessä on vielä yksi siivousviikko eli kolmas 12.-16. helmikuuta 2018. Siivousviikon aikana ARTSin toimitiloista niin Arabian kuin Otaniemen kampuksella hävitetään kaikki muu kuin uusiin tiloihin muuttava aineisto.

 

Siivousviikon aikana opiskelijoiden ja henkilökunnan tulee tyhjentää työtilat, opetustilat ja varastot aineistostaan, joita ei tarvita Otaniemen kampuksen tiloissa. Tiloista on poistettava myös valmistuneiden opiskelijoiden siellä mahdollisesti säilyttämä aineisto.

 

Työpajat sulkeutuvat toukokuussa

 

Kaikki Arabian kampuksen, Taiteiden talon, Miestentien ja Sähkömiehentien kuvanveiston työpajat menevät kiinni perjantaina 25.5.2018 klo 16.00. Tämän jälkeen opiskelijoilla ei ole enää pääsyä näille pajoille ja pajoilla oleva aineisto hävitetään.

 

Tilat Otaniemessä


ARTS muuttaa Otaniemessä kolmeen kohteeseen: Väre-rakennukseen (MA-opetus, 3. vuosikurssin kandidaatit, tutkijat ja pajat) sekä osoitteisiin Otakaari 1, A-siipi (kandidaattiopetuksen 1. ja 2. vuosikurssit ja tenure-professoreiden huoneita) ja Metallimiehenkuja 4. 
Väre-rakennukseen muuttavat Arabian toimintojen lisäksi myös Otaniemessä jo sijaitsevat ARTSin toiminnot: Media ja Arkkitehtuuri Miestentie 3:sta, Taiteiden talon toiminnot Lämpömiehenkuja 3:sta sekä ELO Otakaari 7:stä. Muutto tapahtuu vaiheittain ja nykyisistä ARTSin toimitiloista Arabian kampuksella, Miestentie 3:ssa ja Taiteiden talolla luovutaan lopullisesti kesällä 2018.

Tarkemmat ohjeet löydät täältä:

Siivousviikot: https://inside.aalto.fi/display/fiarts/Siivousviikot

 

Opiskelijan henkilökohtaiset tavarat: https://inside.aalto.fi/display/enarts/Instructions+for+students+to+take+care+of+their+personal+belongings

 

Muuttajan muistilista: https://inside.aalto.fi/display/fiarts/ARTS-muuttajan+muistilista

 

Ohjeet tilojen tyhjentämiseen: https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=47454822

Laitosten muuttovastaavat: https://inside.aalto.fi/display/fiarts/Aalto+ARTS+-muuttotiimi


Otaniemen kampus ja Väre:
 http://onecampus.aalto.fi/

 

 

HOX: What’s going on ARTSissa käsitellyt kuulumiset ja suunnitelmakuvat Väreestä ja Otakaari 1 X:stä on nähtävissä täällä: Väre & Otakaari 1X_25.10.2017