Sisäilmamuistutus: Näin toimit oireillessa

Yskitääkö? Pyörryttääkö? Ahdistavatko koulun tilat?

Sisäilmaongelmat ARTSin rakennuksissa ovat mälsä juttu. Ongelmia on tähän mennessä havaittu ELOn tiloissa Otakaari 7:ssä, Otakaari 1:n A-siivessä ja jopa Väreessä, joskin Väreen tapauksessa ongelma johtuu nähtävästi keskeneräisestä ilmastoinnista.

Kaikkiin huono sisäilma ei vaikuta, mutta mahdollisten oireiden kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin nurkkaan märehtimään. Jos oireilet, tässä sinulle to-do:

  1. Ilmoita tiloista, joissa oireilet: sisailma@list.aalto.fi. Mainitse ainakin tila, aika, kurssi ja moniko oireilee -> Parhaassa tapauksessa opetusta voidaan siirtää pikaisestikin toisiin tiloihin.
  2. Ota yhteys YTHS:n terveydenhoitajaan Johanna Valveeseen 046 710 1027 (ma-to 8-15, pe 8-14), johanna.valve (at) yths.fi. Johanna on perillä nimenomaan ARTSin asioista, joten hänelle riittää, kun mainitsee taikasanan ”sisäilmaoireilu”, ja hän osaa ohjata sinut lääkärin puheille.
  3. Jos ja kun saat lääkärin lausunnon oireistasi, sinulla on oikeus hakea tehostettua tukea. Ota silloin yhteys ARTSin opiskelijapalveluiden Pulmu Föhr-Siltavuoreen (pulmu.fohr-siltavuori (at) aalto.fi).

Joissain Aallon tiloissa on myös mahdollisuus säätää ilmanvaihtoa omien mieltymystensä mukaan Aalto Space-mobiilisovelluksen kautta. Lue lisää täältä.

Uutiset, SisäilmaKommentit pois päältä artikkelissa Sisäilmamuistutus: Näin toimit oireillessa