Hae TOKYOn hallitukseen 2015!

TOKYOn hallitushaku vuodelle 2015 on nyt auki.
Uusi hallitus päätetään HUIPPUKOKOUKSESSA tiistaina 25.11.2014.

Hallitukseen päästäksesi sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta. Sinun ei myöskään tarvitse tehdä sen kummempia toimenpiteitä, kunhan vain ilmaannut Huippukokoukseen paikalle. Jos et pääse kokoukseen voit myös ilmaista halukkuutesi hallituspestistä sähköpostitse (hallitus@tokyo.fi) tai esimerkiksi osallistua Skypen kautta (näin on tapahtunut aikaisemminkin) (#mikkoakkola).

Hallituksen toimintaan kuuluvat viikottaiset kokoukset, itsenäiset vastuualueet ja aimo annos piilovaltaa. Kokouksissa käsitellään yhteisiä asioita ja piilovallan tunnistaa sen makuun päästessään. Seuraavana lisää sektoreista.

international kopo pj sheryl sopo tutorointi viestintä vpjTiiker

Puheenjohtaja
Puheenjohtaja päättää minkälainen on hallituksen yleisilmapiiri ja sitä kautta koko TOKYOn toiminta (eli koostuuko hallitusvuosi ”turhasta pönöttelystä” vai ”kreiseilystä”). Kukin hoitaa puheenjohtajan homman omannäköisesti, tämänhetkisen puheenjohtajan, sydänten Lurppa Haggrenin, vuosi on ollut kuulemma kreisihyvä.
Pj toimii ikään kuin muun hallituksen isona sisaruksena. Jos TOKYOn hallituksen näkisi ryhmätyönä (jota se eittämättä onkin), olisi puheenjohtaja sen vetäjä.
Puheenjohtajuus on tie isojen päätösten lähteille. Tässä tehtävässä pystyy oikeasti vaikuttamaan erilaisten työryhmien kautta siihen, mitä tässä koulussa tapahtuu.
BONUS: Saa uusia kavereita niin ARTS:in sisältä kuin muistakin Aallon järjestöistä.

Varapuheenjohtaja
Voi tehdä monenlaisia hommia. Skaala virallisen ja epävirallisen välillä on laaja.
Varapuheenjohtajan ei tarvitse jumiutua sektoreille, vaan hommia voi halutessaan hoitaa niiden rajojen yli. Eli, jos et omista selkeää sektorihaavetta, tämä voi olla sinulle se juttu.
Toisaalta varapuheenjohtajuus ei kuitenkaan ole sektori sinällään, eli tässä tehtävässä toimiva ihminen voi olla halutessaan hyvinkin tiiviisti naimisissa jonkun tietyn hallituspestin kanssa.
Hoidettavat asiat voivat olla keskenään hyvin erilaisia.

Koulutuspolitiikka
Koulutuspolitiikkavastaavat eli kopot ovat perillä asioista. Se on kova juttu, sillä, kuten tiedämme, tässä koulussa info kulkee toisinaan aika huonosti.
Kopona pääsee toimimaan linkkinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Kuuleman mukaan erityisen siistiä on saada hyvää palautetta henkilökunnalta toimitettuaan heille opiskelijanäkökulmaa.
Koulutuspoliittiset hommat jyskyttävät junan kaltaisesti eteenpäin koko vuoden ajan, niinpä pahimmat stressipiikit puuttuvat tältä sektorilta.
Kopot on portinvartijoita (tai ehkä tässä koulussa paremminkin aallonmurtajia) ja katsovat, ettei koulu jyrää opiskelijoiden päälle.

Sosiaalipolitiikka
Sosiaalipolitiikkavastaavien, eli sopojen, homma on 50/50. Toisaalta istutaan kokouksissa ja ollaan vaikutusmahdollisuuksien äärellä (esim sisäilma), toisaalta edistetään opiskelijoiden hyvinvointia (bileet ja kahvitukset).
Tässä hommassa näkee kaiken, bleiseripuolta ruohonjuuritasolle!

Viestintä
Viestintä pitää huolen, että TOKYOn hallituksen toiminta on näkyvää.
Viestinnässä tärkeää on myös osata kuunnella.
Aika paljon pääsee päivittelemään internettiä ja liimaamaan julisteita.
Kun tieto kulkee, jäsenistö on perillä TOKYOn toiminnasta ja kaikilla on kivempaa.
Viestintään ovat perinteisesti hakeutuneet hallituksen aurinkoisimmat, besteimmät, cooleimmat, dynaamisimmat, erityislahjakkaimmat, fantastisimmat, glamorööseimmät, hellimmät, ihanimmat, jännittävimmät, kauneimmat, lumoavimmat, mielettömimmät, nerokkaimmat, osaavimmat, puhdassydämisimmät, qmimmat (hehe), rakastettavimmat, sielukkaimmat, timanttisimmat, uu niin upeimmat, villeimmät, walloitavimmat (HEHE), xoxo:immat, ymmärtäväisimmät, ziisteimmät (HEHEHEH), åhh-så-jättekivoimmat, älykkäimmät ja öö, tota, ylipäätään parhaat tyypit (kuten tämän tekstin kirjoittaja).
Monessa suhteessa monet näkevätkin viestinnän niin hallituksen parhaimpana, vaativimpana kuin merkityksellisimpänäkin sektorina.

Tutorointi ja uudet opiskelijat
Tutor-sektori tapaa uudet opiskelijat ensimmäisenä ja on heille kuin kanaemo, joka toivottaa ykköset tervetulleiksi ARTS:iin.
Tässä pestissä pääsee vaikuttamaan siihen, millaiset ykkösten ekat kouluviikot ovat.
Kokemusta tulee niin organisoinnista kuin bileiden järjestämisestä.
Lisäksi pääsee näkemään miten koulu toimii.

Sherylit
Sherylit kantavat päävastuun TOKYOn tärkeimmistä tapahtumista (esimerkiksi Joulumyyjäisistä ja Maskeradeista).
Toisin sanoen, tässä jos missä hommassa oppii tapahtumien järjestämistä.
Kokemusta karttuu niin suurempien kuvioiden kontrolloinnista kuin ammattiliselta puolelta.
Bileissähän ne ihmiset toisiaan tapaa, täten Sherylit myös vahvistavat opiskelijayhteisöä oman toimintansa kautta.

Kansainvälisyyssektori
Kansainvälisyystyyppi tuo suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat yhteen.
Sektoria ei ennen vuotta 2014 ole hoidettu kamalan aktiivisesti, joten tässä hommassa pääset todellakin tekemään omannäköistäsi jälkeä.
Kansainvälisyyspuoli niin järjestää tapahtumia (esimerkiksi TOKYOn Lapin reissu) kuin promoaa Sheryleiden organisoimia juhlallisuuksia kohdennetusti ulkomaalaisille.
Tässä hommassa tapaa todella paljon uusia ihmisiä, tosi laajalla ja kansainvälisellä skaalalla.

Lisätietoa sektoreista saa seuraavilla tavoilla:
Lueskele nämä läpi.
Tsekkaa mitä nykyisen hallituksen post-it -pippaloissa on ollut meneillään.
Lähetä mailia hallitus@tokyo.fi.
Tai mailaa suoraan unelmiesi sektoria tällä hetkellä hoitavalle tyypille/tyypeille.

Huippukokouksessa nähdään!
xoxo, TOKYOn hallitus