TOKYOn hallituksen vastuualueet

Mitä päätöksien tekemiseen ja toimintaan ylipäätään tulee, puhaltaa TOKYOn hallitus ensi kädessä yhteen hiileen. Asiat jäävät kuitenkin usein hoitamatta, jos ne sijoitetaan harmaalle alueelle. Siksi jokaisella hallituksen jäsenellä on oma vastuualueensa, jonka toimivuus on hänen kontollaan. Jos kyseessä on paljon aikaa vievä vastuualue, jakautuu sen hoitaminen useamman hallituslaisen kesken.

Vastuualueet jaetaan vuosittain hallituskauden alussa (eli tammikuussa). Jakoon osallistuu koko hallitus. Jotta hallituksessa toimiminen olisi mahdollisimman hauskaa, mielekästä ja haasteellista, jaetaan työtehtävät pääasiallisesti sen jäsenten mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.

Tällä hetkellä hallituksessa hoidetaan seuraavanlaisia tehtäviä:

Puheenjohtaja

Puheenjohtaja on TOKYOn kasvot, sydän ja sielu. Hän on se tyyppi, joka on päävastuussa siitä, että hallitus toimii niin kuin pitääkin ja että sen jäsenillä on kaikki hyvin.

Varapuheenjohtaja

Varapuheenjohtajn tehtävän on toimia puheenjohtajan turvaverkkona ja aisaparina. Varapuheenjohtaja ottaa ohjat käteensä silloin, kun puheenjohtaja on estynyt pääsemään paikalle ja auttaa häntä kantamaan vastuuta tilanteissa, joissa puheenjohtaja vaikuttaa hautautuvan työmääränsä alle. Varapuheenjohtajalla on myös vetovastuu TOKYOn komitean koordinoinnista.

Sheryl

Tapahtumavastaavien, eli Sheryleiden, tehtävä on puhaltaa koulumme täyteen rakkauden henkeä ja johdattaa opiskelijat kohtaamaan toisiaan myös kurssien ulkopuolella. Sheryleiden vastuulla on niin vanhojen klassikoiden, kuten rusettiluisteluiden, kevät- ja joulumyyjäisten ja, tietenkin, Maskeradin vaaliminen, kuin myös uusien tapahtumatuulien haisteleminen ja koulumme ohjelmatarjonnan kehittäminen.

Jos mielessäsi on tapahtuma, joka haluaisit TOKYOn järjestävän tai haluat auttaa minkä vain isomman tai pienemmän kaavan illanviettomme kasaan kokoamisessa, ota yhteyttä sheryl@tokyo.fi.

Edunvalvonta

TOKYOn edunvalvontavastaavat hoitavat järjestössä sosiaali- ja koulutuspoliittisia asioita ja nimensä mukaisesti ajavat ARTSin opiskelijoiden etua. Heidän vastuullaan on, että opinnot on järjestelty hyvin ja hoidettu laadukkaasti.Yhteys edunvalvojiin löytyy seuraavsta sähköpostiosoitteesta: edunvalvonta@tokyo.fi

Uudet opiskelijat

Uusista opiskelijoista on pidettävä huolta. Siksipä hallituksessa onkin aina tyyppi, joka koordinoi orientaatioviikkojen ohjelmaa sekä fuksien kotiutumista ARTSin yhteisöön yhteistyössä ARTSin oppimispalveluiden kanssa. Sama ihminen auttaa myös etsimään ensiluokkaisen hyvät tutorit toimimaan pienten ykköstemme auttavina käsinä.

Kansainvälisyys

Kansainvälisyysvastaavan harteilla on katsoa, että ulkomailta tulevat opiskelijamme eivät jää menon ja meiningin ulkopuolelle. Yksi kansainvälisen toiminnan päämääristä onkin, etteivät ulkomaiset ja suomalaiset opiskelijat eristäytyisi omiin porukoihinsa, vaan voisivat kokea olevansa yhtä opiskelijayhteisöä. TOKYOn kansainvälisestä toiminnasta hyvänä esimerkkinä toimii vuosittainen, pääasiallisesti ulkomaalaisille opiskelijoille suunnattu Lapin-matka, sekä useampia pienempiä kulttuuripläjäyksiä kuten kansainväiset runotapahtumat ja Kipsarin kansainväliset teemapäivät.

Kampus ja tilat

TOKYOn kampus- ja tilavastaava hoitaa nimensä mukaisesti kampuksen opiskelu- ja vapaa-ajantiloihin liittyviä asioita sekä toimii siltana opiskelijoiden ja koulun henkilökunnan välillä kampusasioissa. Oli kyseessä sitten oppimistilojen kehittäminen, sisäilmaongelmat, tai vaikka uusien kalusteiden tai pelien hankkiminen Kipsariin ja muihin TOKYOn tiloihin, kampusvastaavan lonkerot ulottuvat kaikkialle, missä artsilaisetkin ovat.

Viestintä

Viestintä pitää huolen, että tokyolaiset ovat perillä siitä, mistä pitääkin.

Avainsanat: tokyo.fi, Facebook, google drive, julisteet, kirjoittaminen, instagram, aaltomaili, twitter, jäsenkirje, kalenteri, wordpress, eventit, sähköpostilistat, päivittäminen, oikoluku, deadline, tapahtumien markkinoiminen, forumSheryl, flaikat, huutelu, puskaradio.

Jos haluat, että tieto jostain sinulle tärkeästä asiasta välittyy TOKYOn kautta esimerkiksi juurikin näiden nettisivujen kautta, ota yhteyttä: viestinta@tokyo.fi

Toiminnanjohtaja

TOKYOn toiminnanjohtaja pyörittää yhdistyksen toimintaa yhteistyössä sen hallituksen kanssa. Toisin kuin hallituksen varsinaiset jäsenet, jotka valitaan opiskelijoiden keskuudesta, toiminnanjohtaja on erikseen palkattu työntekijä.

Toiminnanjohtaja on hallituksen puheenjohtajan oikea tai vasen käsi, toisinaan molemmat yhtä aikaa. Toiminnanjohtaja seuraa yliopisto- ja korkeakoulupolitiikkaa ja vinkkaa yhdistykselle asioita, joihin sen kannattaa tarttua. Toiminnanjohtaja on myös vastuussa yhdistyksen tilojen, varojen ja omaisuuden hoidosta ja toimii yhdyssiteenä TOKYOn ja korkeakoulun hallinnon välillä.