Elokuvataiteelle uusia tiloja Arabiakeskuksesta

Kiinteistön omistaja  Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma tarjoaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle väistötiloja Arabiakeskuksen 4. kerroksen tiloista elokuvataiteen koulutusohjelman käyttöön. Tilat ovat käytettävissä tämänhetkisen tiedon perusteella toukokuun loppuun saakka.

Elokuvataiteen ja lavastustaiteen opetus on Mediakeskus Lumeen tilojen suurin käyttäjä. Mediakeskuksen korjausehdotuksia sisältävää rakenneselvitystä käsiteltiin sisäisessä tiedotustilaisuudessa maaliskuun puolivälissä. Varma on sitoutunut tekemään selvityksessä mainitut korjaustoimet kiireellisinä yhteistyössä Aalto-yliopiston tila- ja käyttäjäpalveluiden kanssa.

Mediakeskus Lumeen tiloihin liittyvät sisäilmaongelmia on selvitelty jo pitkään. Lokakuussa pidetyn tiedotustilaisuuden jälkeen päätettiin teettää rakenteita avaava sisäilmatutkimus. Ilmanvaihdon kanaviston puhdistus/imurointi ja ilmamäärien säätötyö  on loppusuoralla. Kiinteistön muissa tiloissa kanavat puhdistettiin jo viime vuonna, mediakeskuksessa työn aloitusta jouduttiin siirtämään tilojen käyttäjien toivomuksesta.

Elokuvataiteen koulutusohjelmalle on tammikuun lopusta lähtien tarjottu korvaavia tiloja. Opetustiloja on saatu taiteen laitoksen uusista tiloista viidennestä kerroksesta, lisäksi Arabiakeskuksen Kielistudio 1:stä ovat keskustelut käynnissä. Galleria-käytävältä on tarjottu työtilaa työntekijöille, ja katseluihin on ollut käytössä elokuvateatteri Tulio Sörnäisistä.

– Olemme olleet tiiviissä yhteistyössä Mediakeskus Lumeen tilojen osalta Varman kanssa. Korjaustoimista koeteattereiden korjauksen on määrä valmistua ensimmäisenä jo ennen kesälomia. Nyt Varman tarjous uusista väistötiloista tuo helpotusta opetustilojen käyttöön kunnes korjaukset valmistuvat, kertoo Aalto-yliopiston toimitilapäällikkö Risto Keski-Nisula.

Lisätiedot: Risto Keski-Nisula, Arabian kampuksen toimitilapäällikkö, puh. 050 550 3070, [email protected]

SisäilmaKommentit pois päältä artikkelissa Elokuvataiteelle uusia tiloja Arabiakeskuksesta