Tervetuloa, uusi opiskelija!

Onneksi olkoon uudesta opiskelupaikastasi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa (Aalto ARTSissa lyhyesti ilmaistuna)! Hakuprosessin päihittäminen ei ole helppoa, mutta sinä pääsit Aaltoon, hurraa!

Opiskelijakulttuuri on Aallossa erittäin aktiivista ja se on suurelta osin opiskelijajärjestöjen rakentamaa. ARTSin opiskelijat ovat kerääntyneet TOKYO -nimisen järjestön alle. TOKYOn toiminnan tarkoitus on tuoda yhteen kaikki ARTSin opiskelijat ja huolehtia heidän oikeuksistaan sekä hyvinvoinnistaan. Vuoden aikana TOKYO järjestää tapahtumia opiskelijoille, kuten vuoden aloituspirskeet nimeltä Start ARTS, TOKYOn vuosittaiset naamiaisjuhlat nimeltä Maskerad ja TOKYOn Joulumyyjäiset.

Olemme koonneet tälle nettisivuille paketin josta löydät tiedot kaikesta mitä uusi opiskelija voi tarvita ennen opintojen aloitusta sekä niiden aikana. Sivustoa päivitetään kaiken aikaa ja jos et löydä etsimääsi olethan meihin yhteydessä, jotta voimme lisätä tarpeellisia tietoja sivustolle.

Fuksiopas

TOKYO tarjoaa sinulle myös fuksioppaan. Se sisältää kaiken tarpeellisen tiiviissä muodossa sinulle luettavaksi. Fuksioppaamme nimi on Info Torso ja löydät sen nettiversion täältä.

Opiskelijatapahtumia ARTSilaisille

TOKYO ja muut ARTSin ainejäsjestöt haluat myös kutsua sinut muutamaan tapahtumaan. Kaikki nämä ovat vapaaehtoisia, mutta jos olet jo ajankohtana Helsingissä, tervetuloa mukaan!

False Start event

Varaslähtö opiskeluihin. Tule kuulemaan mitä Aallossa opiskelu
tarkoittaa siellä jo opiskelevilta.

https://www.facebook.com/events/341804243192321/

ARTS PreStart Picnic

This is a picnic for all new students, arranged in Suomenlinna
22 nd August

https://www.facebook.com/events/822455711444993/

Start ARTS! party!

Vuoden aloitusbileet orientaatioviikon kunniaksi järjestetään
Otaniemessä 5.9.
https://www.facebook.com/events/362111004431799/ 

Tavoita muut ARTSilaiset

Kuten nykyään pitääkin, löytyy TOKYO myös somesta. Järjestöllämme on oma Facebook-sivu sekä ryhmä. Muista tykätä myös TOKYOn hengetär Sherylin omasta sivusta sekä Instagram-tilistämme!

Voit myös liittyä ARTS opiskelijoiden yleiseen keskusteluryhmään Telegram-chattisovelluksessa täältä. Telegramia käytetään Aallon opiskelijayhteisössä laajalti, sillä se soveltuu WhatsAppia paremmin mm. suurten ryhmien hallintaan.

Muista nämä!

Tässä vielä lyhyt lista asioista, mitä sinun kannattaa ainakin muistaa opiskelujesi alussa.

  • Hanki TOKYOn kokardi. Tapana on, että ylioppilaslakin mukana tuleva lyyra vaihdetaan pikimmiten oman akateemisen yhteisön tunnukseen, kun olet päässyt yliopistoon. ARTSissa tämä tunnus on tietenkin TOKYOn spiraali. Vaikka et muuta meiltä ostaisi, tämä ainakin kannattaa hankkia!

Hyödyllisiä linkkejä

Olemme keränneet tähän joukon linkkejä, jotka tavalla tai toisella helpottavat opiskelijan elämää ARTSissa ja Aallossa ylipäätään.

  • Kanttiinit.fi — Otaniemen kampusravintoloiden ruokalistat
  • Useful Aalto Map — Hyödyllinen karttasivu, jolla voi hakea yksittäisiä tiloja Aallon kampuksella.