Kino Sheryl tukee elokuva-alan opetusta ja tutkimusta

Kino_Sheryl_avajaiset-319

Kuvaaja: Iiro Immonen

Helsingin Arabianrantaan avattu Kino Sheryl on kaupungin uusin ja kiinnostavin elokuvateatteri. Elokuvateatterin myötä elokuva-alan opetus ja tutkimus esittäytyvät koko yhteiskunnalle.

Kino Sheryl on TOKYOn ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun yhteinen hanke, jonka tavoitteena on kehittää elokuva-alan koulutusta ja tutkimusta sekä luoda esityspaikka opiskelijoiden teosten esittämiselle.

– Kino Sheryl on opiskelijoiden ja Aalto-yliopiston yhteinen voimannäyte, jonka tavoitteena on viihdyttämisen lisäksi kehittää suomalaista elokuvakultuuria ja -alaa, kiteyttää varadekaani, professori Teemu Leinonen.

Kino Sherylin ohjelmisto koostuu suosikkielokuvien lisäksi myös art house -elokuvista sekä elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella tuotetuista elokuvista. Teatteri toimii myös laitoksen opiskelijoiden opinnäytetöiden esitysnäyttämönä.

– Kino Sherylissä tavallinen elokuvakatsoja voi kokea täysin uudenlaisia elämyksiä, joita muualla ei ole tarjota, toteaa teatterin toimitusjohtaja Ilmari Arnkil.

-Aalto-yliopisto panostaa elokuva-alan kehittämiseen. Haluamme kertoa elokuvakoulumme osaamisen korkeasta tasosta, esitellä tekemistä alan ulkopuolisillekin sekä kokeilla ja tutkia uusia tapoja esittää ja kokea mediaa, Leinonen toteaa.

Teatterin avajaisjuhlia vietetään kutsuvierasyleisön kesken keskiviikkona 25.2. Tällöin Kino Sherylissä vierailee ohjaaja Roy Andersson. Kutsuvierasnäytännössä esitetään ennakkonäytöksenä ohjaajan elokuva Kyyhkynen oksalla istui, olevaista pohtien. Yleisölle teatteri avattiin 21.2.

 

Kino Sheryl ja TOKYOn jäsenedut

Arkinäytökset 6€ (norm. 7€)

Viikonloppunäytökset pe-su 8€ (norm. 10€)

Ohjelmisto julkaistaan Kino Sherylin nettisivuilla www.kinosheryl.fi ja elokuvateatterimme löytyy myös facebookista, twitteristä ja instagramista!

Kino Sheryl, Hämeentie 135 C

Lisätietoja

Ilmari Arnkil
Kino Sheryl, toimitusjohtaja
[email protected]
0407469812

Anna Merikari
TOKYO ry, toiminnanjohtaja
[email protected]
0505209439

Events, NewsKommentit pois päältä artikkelissa Kino Sheryl tukee elokuva-alan opetusta ja tutkimusta