Fuksiaiset

10547879_10204726565953265_2606932699254218101_o
Fuksiaisjuliste vuosimallia 2014

StartARTS!:in ohella tervetulojuhla (Fuksiaiset, Freshco, Aarresafari jne.) on ensimmäinen suuri happening, johon uuden opiskelijat pääsevät ARTSiin saapuessaan osallistumaan. Tapahtuma koostuu kahdesta osasta.

Ensimmäisessä osassa ykköset kiertelevät kouluumme ja sen lähiympäristöön sijoitettuja rasteja pienissä ryhmissä. Olennaista lienee mainita, että kaiken maailman naurettavan pelleilyn (kuten uusien ykkösten perinpohjaisen muiluttamisen) yläpuolelle kohoaminen ja sen nenänvartta pitkin katseleminen kuuluu tokyolaisuuden peruselementteihin. Toisin sanoen, rastien on tarkoitus olla niiden vetäjien lisäksi hauskoja myös osallistuvalle taholle – eli älkää huoliko kultamurut, teitä tullaan kohtelemaan silkkihansikkain ♡.

Harmittavan suuri osa opinnoistamme tehdään pelkästään oman koulutusohjelman tai laitoksen sisällä. Tämän takia koko ykkösporukka halutaan sekoittaa fuksiaisissa keskenään mistään rajoista piittaamatta. Oman koulun väkeä on nimittäin mukava oppia tuntemaan myös tietyn pienen porukan ulkopuolelta.

Sheryleiden lisäksi fuksiaisten järjestelyistä vastaavat kunkin vuoden tutorit.
Ja, jos joku jäi miettimään, niin se kakkososa tarkoittaa käytännössä fuksiaisten jatkoja jonne myös vanhemmat opiskelijat ovat mitä lämpimimmin tervetulleita.

Fuksiksi kutsutaan suomalaisten korkeakoulujen ensimmäisen vuosikurssin ylioppilaita. Kauppakorkeakoullussa uusia opiskelijoita kutsutaan mursuiksi ja Turun kauppakorkeakoulussa taas pupuiksi. ARTSissa nimitys on usein yksinkertaisesti vain uusi opiskelija tai ykkönen.

Kuvia fuksiaisista löytyy kuvagalleriastamme.