Kulta-aika

2014-09-08_Kulta-aika (17 of 29)GOLD, ALWAYS BELIEVE IN YOUR SOUL
YOU’VE GOT THE POWER TO KNOW
YOU’RE INDESTRUCTIBLE
ALWAYS BELIEVE IN, BECAUSE YOU ARE GOLD
~ Spandau Ballet

Keväällä 2014 kävi ilmi, että pääkaupunkiseudun taide-ja kulttuuriopiskelijoita yhteen kokoavia tapahtumia oli kaivattu lisää. TOKYO, tiiviissä yhteistyössä muutaman muun alan opiskelijajärjestön kanssa, päätti vastata huutoon.

Syntyi Kulta-aika. Ideana oli saada samanhenkisten opiskelijajärjestöjen jäsenten tiet risteämään hieman poikkitaiteellisemmin. Samalla tapahtuma oli myös taide- ja kulttuurialojen opiskelijoiden yhteinen lukuvuoden aloitus, jossa uudet opiskelijat pääsivät tutustumaan vanhoihin.

Päivä alkoi Katri Valan puistossa järjestetyllä piknikillä ja jatkui Vapaan Taiteen Tilaan. Ohjelmassa oli kaikkea mahdollista kasvomaalauksesta livemusiikkiin.

2014-09-08_Kulta-aika-20-of-29-1024x679Vaikka tapahtuma pystytettiinkin kasaan suhteellisen nopeatempoisella aikataululla, oli se kiistaton menestys. Kulta-ajan olisikin toivottavaa syventää itsensä oikeaksi perinteeksi, joka kattaisi vielä nekin taide- ja kulttuurialan opiskelijajärjestöt, jotka eivät vielä näihin ensimmäisiin karkeloihin ehtineet mukaan. Tapahtuman kehittymismahdollisuudet tulevaisuutta silmälläpitäen ovat rajattomat.

Ensimmäistä Kulta-aikaa olivat TOKYOn lisäksi järjestämässä Metropolian kulttuurialan opiskelijayhdistys Demoni ry, Metropolian Pop/Jazz-musiikinopiskelijoiden opiskelijayhdistys Piuha ry, Musiikinopiskelijat Ruoholahdesta Muru ry sekä Taideyliopiston ylioppilaskunta TaiYo.

Tapahtuman kuvat löytyvät täältä.