Suunnittele TOKYOn ja AYY:n uusi design-kalenteri!

Yhteinen kalenterikilpailu AYY & TOKYO 

Sinustako seuraava Design-kalenterin suunnittelija?  

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry julistavat Design-kalenterin suunnittelukilpailun lukuvuodelle 2019-2020. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry on julkaissut vuosittain vuodesta 1975 asti designkalenteria. Lukuvuonna 2019-2020 kalenteri toteutetaan toista kertaa yhdessä AYY:n kanssa, ja se jaetaan kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Kalenterin suunnittelija valitaan perinteisellä kilpailulla opiskelijoiden keskuudesta. 

Edellisen kalenterikilpailun voitti sisustusarkkitehtuurin maisteriopiskelija Reetta Vartiala. Tulevalle lukuvuodelle kalenteri tehdään ajanjaksolle 1.8.2019 – 30.9.2020. Kilpailu alkaa 1.1.2019 ja sen deadline on torstaina 31. tammikuuta 2019 kello 16:00! 

Kilpailun säännöt: 

1. Kilpailuaika ja osallistumisoikeus

Kilpailuaika on 1.1.2019 – 31.01.2019 klo 16:00. 

Kaikilla Aalto-yliopiston opiskelijoilla on osallistumisoikeus kilpailuun. Kalenterisuunnitelman toteuttaminen edellyttää sujuvaa suomen tai englannin kielen taitoa. 

2. Ehdotusten jättäminen

Kilpailuehdotukset on jätettävä AYY:n palvelutoimistoon (os. Otakaari 11) torstaina 31. tammikuuta 2019 kello 16:00 mennessä. Anonymiteetin säilyttämiseksi ehdotukset varustetaan työnimellä ja niiden mukana jätetään suljettu, nimimerkillä varustettu kirjekuori, joka sisältää ehdotuksen tekijän/tekijöiden nimet ja yhteystiedot. Ehdotus tulee kiinnittää valkoiselle pahville tai levylle. 

3. Suunnitelman puitteet

Ehdotuksen tulee sisältää vähintään seuraavat suunnitelmat: 

  • kalenterin kansi 
  • viikkoaukeama, jonka alalaidassa mahdollisuus mainospaikalle 
  • ylioppilaskunnan infosivut 
  • mahdollinen projektikalenteri 
  • Lisäksi ehdotus materiaaleista  

Kalenterin on taskukokoinen, maksimissaan A6-kokoinen eli n. 105 x 148 mm. Joustovara tarkentuu lopullisen suunnitelman ja myöhemmin valittavan painotalon mukaan. Kalenterisivut tulee esittää todellisessa koossa. 

Väri: Kalenterin alussa ja lopussa on neliväriset ilmoitus- ja info-osiot. Kalendaario ja osa info-osuudesta ovat kaksivärisiä.  

Painomäärä: 8000 

Kieli: Suomi, englanti ja ruotsi (juhlapäivät ja infosivut). Pääkieli voi olla englanti, mutta kolmikielisyys on plussaa.

4. Voittajan valinta

Kalenterikilpailun voittajan valitsee AYY:n ja TOKYOn nimeämä kalenteriraati. Raati koostuu AYY:n ja TOKYOn edustajista sekä visuaalisen viestinnän muotoilun asiantuntijajäsenestä. Raatiin kutsuttavat eivät itse voi osallistua kilpailuun. Raati antaa palautteen jätetyistä töistä ja valitsee voittajan. 

5. Voittajan toimeksianto

Kilpailun voittajalta tai voittajilta tilataan lopullinen suunnitelma lukuvuoden 2019–2020 kalenteriksi. Lopullinen suunnittelutyö sijoittuu alkuvuodelle 2019. Suunnittelijan työstä maksetaan 1800€ suuruinen palkkio.  

6. Suunnittelutyön sisältö

Suunnittelutyöhön sisältyy painovalmiiden tiedostojen tekeminen yhteistyössä AYY:n viestinnän kanssa. AYY tarjoaa tarvittaessa tilat työntekoon Otaniemen kampuksella. Lopullista suunnitelmaa tehdessä on otettava huomioon tilaajan vaatimukset, jotka johtuvat kalenterin käytettävyydestä ja sen valmistuksen kustannuksista. Työn muista ehdosta sovitaan tarkemmin sopimusta tehdessä. 

7. Muuta

Kokonaisuudessa tulee ottaa huomioon kansallisten juhlapäivien merkitseminen. Suunnittelussa huomioitavia ominaisuuksia ovat helppokäyttöisyys, kestävyys, selkeys ja esteettömyys (esim. lukihäiriö), persoonallisuus ja ympäristöystävällisyys. Kokemuksesta hyväksi havaittuja piirteitä kalenterille ovat myös runsas kirjoitustila, paperin sopivuus kaikenlaisille kynille sekä kestävä pintamateriaali. Nämä eivät kuitenkaan ole säännönmukaisesti kaikissa kalentereissa olevia ominaisuuksia. 

 

Huomioi, että raati painottaa seuraavia seikkoja kilpailutöitä arvioidessa: 

♡ Ilmentääkö kalenterisuunnitelma niin taideopiskelijoiden TOKYOta kuin koko Aaltoa? Kalenterin tulee näyttää ja tuntua niin TOKYOlta, Suomen suurimmalta ja kauneimmalta taideopiskelijoiden muodostamalta yhdistykseltä, kuin koko Aallon yhteisöltä. 

♡ Miten kalenterisi jatkaa TOKYOn design-kalenteriperhettä? Katsauksen osaan TOKYOn menneiden aikojen kalenterikavalkadista voi luoda Otaniemen TOKYO Spacella. Näytillä on edellisten vuosien kalentereita TOKYOlta ja AYY:lta. 

♡ Miltä kalenteri näyttää? Miten se toimii? Raati painottaa myös ehdotuksen esitysteknistä laatua. Esittele ehdotuksesi järkevässä rytmissä, mieluiten planssein ja hahmomallin avulla. Esittele käyttämäsi materiaalit, paperilaadut, fontit ja värit. Pelkät nimet eivät kerro mitään: liitä esitykseesi näytteet. Vältä graafikkojargonia. 

♡ Mitä erikoista kalenterissa on? Varmista, että kalenterisi uudet, upeat ominaisuudet avautuvat raadille. Kirjoita selventävät kuvaukset kalenterin toiminnasta. Perustele ratkaisusi lyhyesti ja ytimekkäästi. 

♡ Onko ehdotuksesi loppuun ajateltu? Johdattele raadin mielikuvitusta jättämällä jämerä ehdotus. Ehdotus ei ole valmis kalenteri, mutta esittele se kuin se olisi. 

♡ Osaatko viedä projektin loppuun asti? Ehdotuksestasi tulee näkyä graafisen alan osaaminen ja kyky viedä kalenteri ehdotelmasta valmiiksi tuotteeksi. Tämä ei tarkoita että sinun täytyy olla graafinen suunnittelija, mutta työ vaatii painoteknistä tuntemusta ja kokemusta. Palauta ehdotuksesi ajoissa: myöhästyminen on merkki siitä, että itse kalenterikin myöhästyy. 

 

Lisätietoja saa AYY:n viestintäasiantuntija Henna Paloselta ([email protected]).  

Itse kalenterista ja sen historiasta voi lukea enemmän TOKYOn nettisivuilta (https://tokyo.fi/tapahtumat/kalenterikilpailu/ ).  

Vapauta luomisvoimasi ja synnytä maailman paras kalenteri-design! 

Kommentit pois päältä artikkelissa Suunnittele TOKYOn ja AYY:n uusi design-kalenteri!