Minäkö tutor? Todellakin!

ARTSin opiskelijatutorien ilmoittautuminen on alkanut!

Ensi lukuvuoden tutoreiden hakuaika on 1.3. – 15.3.2017. Liity mukaan, sillä haluamme juuri sinut joukkoomme!

Opiskelijatutorina olet tärkeässä roolissa tukemassa uusien ARTSilaisten opintojen sujuvaa aloitusta. Pääset ensimmäisenä tutustumaan koulumme uusiin opiskelijoihin ja johdattamaan heidät ARTSin opiskelijaelämään. Tule jatkamaan perinnettä ja pitämään hauskaa!

Tutorina tehtäviisi kuuluu mm. uusien opiskelijoiden tutustuttaminen Aaltoon ja ARTSiin, auttaminen opiskelun aloitukseen liittyvissä käytännön asioissa ja osallistuminen uusille opiskelijoille tarkoitettujen tapahtumien järjestelyihin. Vastuullasi on noin 8 uuden opiskelijan ryhmä ja apunasi hommassa on muut opiskelijatutorit, oman laitoksesi vastuututor sekä ARTSin tutorkoordinaattori. Tutorointi painottuu orientaatiopäiviin (28.–29.8.2017.) ja syyslukukaudelle, mutta varauduthan olemaan tutoroitaviesi apuna kevään lopulle saakka!

Saat tehtävään tutorkoulutuksen AYY:n ja yliopiston järjestämänä (26.4., 4.5., 23.5. tai 24.5.). Tämän lisäksi ARTSin tutoreille järjestetään oma koulutus toukokuussa (tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähempänä).

Ilmoittautuminen on helppoa! Lähetä sähköpostiviesti 15.3. mennessä otsikolla “Tutor-ilmoittautuminen” osoitteeseen olivia.hakala(a)aalto.fi. Merkitse viestiin henkilö- ja yhteystietosi sekä koulutusohjelma, jossa opiskelet. Mikäli mieleesi tulee jotain kysyttävää, laita empimättä mailia edellä mainittuun osoitteeseen!

HUOM! Tutoreiden lisäksi haemme jokaiselle laitokselle oman vastuututorin, jonka roolina on vastata laitoksensa tutortoiminnasta yhdessä ARTSin tutorkoordinaattorin kanssa. Voit hakea samanaikaisesti sekä tutoriksi että vastuututoriksi, mutta valinta kohdistuu vain yhteen tehtävään. Tänä vuonna ARTSiin palkataan viisi laitoskohtaista vastuututoria, joiden tehtävänä on auttaa laitoksensa tutoroinnin organisoinnissa ja auttaa opiskelijatutoreita tehtävissään. Työhön kuuluu myös oman laitoksen kansainvälisten opiskelijoiden tutorointia. Rekry on käynnissä 1.3. – 15.3.2017. Mikäli sinulla on kokemusta ryhmässä työskentelystä ja tutoroinnista, tunnet laitoksesi käytännöt ja haluat olla mukana toivottamassa uusia opiskelijoita tervetulleeksi, olet juuri etsimämme tyyppi!

Vastuututorina olet oman laitoksesi opiskelijatutorien lähin tuki ja turva, johon tutorit voivat olla yhteydessä asiasta kuin asiasta. Yhdessä ARTSin tutorkoodinaattorin kanssa varmistat, että jokaisella tutorilla on hyppysissään pestissään tarvittava tietotaito. Jeesaat tutoreita tapahtumien järjestämisessä sekä muissa käytännön asioissa ja seuraat, että hommat sujuvat suunnitelmien mukaan.

Tehtävään kuuluu suunnittelutyötä tutorkoordinaattorin ja muiden laitostutorien kanssa jo loppukeväästä 2017, mutta varsinaisesti työskentely alkaa hieman ennen elokuun orientaatiopäiviä (28.–29.8.2017.). Vastuututoreiden kausi päättyy tammikuun lopussa 2018. Tehtävästä maksetaan yhteensä 400€ tammikuun lopussa. Vastuututoreilta odotetaan sitoutumista pestiin kuuluvien tehtävien suorittamiseen.

Tehtävä edellyttää myös osallistumista AYY:n ja yliopiston järjestämään Aallon yhteiseen tutorkoulutukseen (26.4., 4.5., 23.5. tai 24.5.) sekä ARTSin tutoreille myöhemmin keväällä 2017 järjestettävään koulutukseen (tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähempänä).

Hakuohjeet:
Lähetä tiivis, max. yhden A4:n mittainen motivaatiokirje otsikolla “Vastuututor” 15.3. mennessä osoitteeseen olivia.hakala(a)aalto.fi. Kerro viestissä lyhyesti taustastasi ja miksi haet vastuututoriksi. Muista merkitä viestiin selkeästi henkilö- ja yhteystietosi sekä koulutusohjelma, jossa opiskelet! Mikäli mieleesi tulee jotain kysyttävää, laita empimättä mailia edellä mainittuun osoitteeseen.

NewsKommentit pois päältä artikkelissa Minäkö tutor? Todellakin!