Toimenpiteet sisäilman parantamiseksi jatkuvat kevään aikana

Aalto-yliopisto
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Sisäinen tiedote
31.1.2013

Toimenpiteet sisäilman parantamiseksi jatkuvat kevään aikana

Elokuvataiteen ja lavastustaiteen sekä Mediakeskus Lumeen tilojen ongelmista tilattiin syksyllä selvitys rakennetutkimuksiin erikoistuneelta Vahanen Oy:ltä. Vahanen on tehnyt selvityksiä tiloissa ja heidän ehdotuksensa korjaustoimenpiteiksi valmistuu 8.3.2013. Tämä jälkeen muutostyöt alkavat elokuva ja lavastustaiteen tiloissa. Muutostyöhön kuuluu Lumeen koeteattereiden ja editointitilojen akustointimateriaalien uusiminen.

IV-kanavien puhdistuksia suoritetaan Lumeen tiloissa. Työt alkavat kolmen viikon kuluessa. Viime vuonna muualla Arabian tiloissa suoritettuja toimenpiteitä lykättiin ulkopuolisten tilankäyttäjien vuoksi. IV-kanavapuhdistuksia tehdään myös Hämeentie 135 C:n neljännessä kerroksessa lavastustaiteen tiloissa. Puhdistuksiin liittyy myös IV-järjestelmän muita kunnostustoimenpiteitä.

Dekaanin yksikköön on palkattu harjoittelija tekemään tilastointityötä vanhoista sisäilmatutkimuksista sekä tiedossa olevista oireita aiheuttavista tiloista. Kyseiseen tehtävään palkattu henkilö aloittaa helmikuun alussa.
Opiskelijapalvelut ottavat vastaan tehostetun tuen hakemuksia, jolla opiskelija voi hakea vaihtoehtoisia suoritustapoja kursseihin. Monet opiskelijat kokevat sisäilman esteeksi opintojen etenemiselle. Dekaani ja opiskelijapalvelut auttavat opiskelijoita löytämään vaihtoehtoisia väyliä opintojen suorittamiseen.

– Kannan huolta yhteisömme hyvinvoinnista ja sisäilma-asioista ja on selvää, että opiskelijoilla tulee olla mahdollisuus jatkaa opintojaan tilanteesta riippumatta. Opiskelijapalveluiden suunnittelema polku esteettömästä opiskelusta on yksi ratkaisu tilanteessa. Oireita aiheuttavat tilat tulee saattaa siihen kuntoon, että niissä voidaan jatkaa työskentelyä. Myös väistötilaratkaisuja valmistellaan, sanoo dekaani Helena Hyvönen.

Oireita epäillessä opiskelijoiden tulee olla yhteydessä YTHS:ään ja henkilöstön työterveyteen Terveystaloon.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sisäilmatyöryhmä on foorumi, jossa sisäilmaan liittyvät asiat ja ongelmat käsitellään. Ryhmä on laajapohjainen konsultoiva elin, jonka kautta hoidetaan keskitetysti kaikki sisäilmaan liittyvät mittaukset, tutkimukset ja toimenpidesuositukset.

Lisätietoja työryhmän yhteyshenkilöltä:
toimitilapäällikkö Risto Keski-Nisula p. 050 550 3070,
[email protected]

News, SisäilmaKommentit pois päältä artikkelissa Toimenpiteet sisäilman parantamiseksi jatkuvat kevään aikana