TOKYOlta tukea Kuvataideakatemian sisäilmataistoon

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry ilmaisee kaiken tukensa Kuvataideakatemian taistelulle sisäilmaongelmien päihittämiseksi. Sisäilmaongelmat ovat monisyisiä ja niiden aiheuttajat ovat vaikeasti osoitettavissa. Ihmisten oireilun tulisi olla tärkein indikaattori ongelmia tutkittaessa.

Entisenä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskuntana myös TOKYOlla on takanaan yli kymmenvuotinen taistelu sisäilmaongelmien parissa. Myös Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (Aalto ARTS) Arabian kampuksella on opiskelijoita ja henkilökuntaa, joita lääkäri on kieltänyt tulemasta koulurakennukseen sisälle sisäilmaongelmien vuoksi. Useat ARTSilaiset kärsivät sisäilman aiheuttamista ikävistä oireista päivittäin.

Kiinteistön omistajalla on vastuu ja velvollisuus tarjota vuokralaisille puhtaat tilat, jotka eivät aiheuta sisäilmaoireita saati kieltoa tulla kiinteistöön.  Liian moni on jo joutunut keskeyttämään opinnot tai työnteon sisäilmaongelmien vuoksi. Tällä hetkellä korkeakouluista valmistuu sairastuneita taidealan ammattilaisia, jos koskaan valmistuvat. Milloin herätään todellisuuteen?

Taistelumme terveellisen sisäilman puolesta jatkuu!

Kommentit pois päältä artikkelissa TOKYOlta tukea Kuvataideakatemian sisäilmataistoon