TOKYO tympääntynyt Aalto-yliopiston tapaan tarjoilla pääsiäisyllätyksensä

Unfortunately TOKYO’s official statements are only available in Finnish.

Yliopistomme ilmoitti keskiviikkona 16.4.2014 aloittavansa 1600 palveluhenkilöstönsä jäsentä koskevat YT-neuvottelut. Neuvotteluiden tarkoituksena on tukipalveluiden kustannustehokkuuden ja laadun parantaminen. Henkilökunnalle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa ilmoitettiin 130 henkilön irtisanomistarpeesta, mutta äkillisiä muutoksia palveluorganisaatiossa ei vararehtori Ilkka Niemelän mukaan ole tarkoitus tehdä. Kuitenkaan tiedotustilaisuudessa ei esitelty mitään keinoja paljon puhutun laadun parantamiseksi, saati tapoja joilla palveluiden laatua tullaan mittaamaan.

Kehitysehdotusten sijaan saimme kuulla litanian syitä kehittämistarpeille. “Maailmanluokan yliopisto tarvitsee maailmanluokan palvelut” oli yksi niistä argumenteista, joita Ilkka Niemelä pölläytti suustaan perustellessaan tarvetta vähentää lähes kymmenesosa palveluhenkilökunnastamme. TOKYO kummastelee vilpittömästi miten ihmeessä on mahdollista parantaa palvelujen laatua niistä vastaavia henkilöitä irtisanomalla. Mikäli neuvottelut johtavat henkilöstön irtisanomisiin, vaadimme yliopistoa aidosti kehittämään tarjoamiaan palveluita ja huolehtimaan siitä, etteivät irtisanottujen työt kaadu jäljellejäävän palveluhenkilöstön niskaan. TOKYO on erittäin huolissaan ARTSin nykyiselläänkin ylityöllistetyn palveluhenkilökunnan työssä jaksamisesta.

TOKYO on jälleen kerran pettynyt Aalto-yliopiston tapaan viestiä asioistaan yliopistoyhteisömme sisällä. Tuntuu, että kuvaa yliopistostamme kiillotetaan huolella ulospäin, samalla kun vastuunkanto yhteisöstä ontuu ja sisäinen viestintä mätänee käsiin. Aallolle valitettavan tyypillisen, kyseenalaisen ja hämmennystä herättävän retoriikan sijaan TOKYO vaatii Aaltoa kiinnittämään ensisijaisesti huomiota sekä viestinnän määrään että laatuun. Ennen kaikkea korostamme viestinnän rehellisyyden ja avoimuuden tärkeyttä.

“Rohkeasti yhdessä eteenpäin!?”

Helsingissä 17.4.2014

Larissa Haggren
puheenjohtaja

Maija Ihanainen
hallituksen jäsen, viestintä

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry

Kommentit pois päältä artikkelissa TOKYO tympääntynyt Aalto-yliopiston tapaan tarjoilla pääsiäisyllätyksensä