Tutkinnonuudistus etenee, kurssit uudistuvat

Torstaina 21.11. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun akateeminen komitea päätti ARTSin siirtymäsäännöistä uusiin tutkintoihin. Kandidaatin tutkinnon siirtymäkaudeksi päätettiin 1.8.2014–31.10.2016 ja maisteritutkinnon siirtymäkaudeksi 1.8.2014–31.10.2015.

Tutkinnonuudistustilaisuus pidettiin 25.11.13
Tutkinnonuudistustilaisuus pidettiin 25.11.13

Tutkinnonuudistus vaikuttaa myös sinun opintoihisi. Valtaosa syksyllä 2014 järjestettävistä kursseista tulee olemaan uusien tutkintojen mukaisia kursseja, vanhaa ja uutta opetusta ei tulla opettamaan päällekkäin resurssien takia.

Onko sinulla HOPS? – Jos vastauksesi oli ei, niin nyt on aika hankkia sellainen! Henkilökohtaisella opintojensuunnitelmalla (HOPSilla) pystyt suunnittelemaan opintosi oman tutkintorakenteesi mukaisesti niin, että saat suoritettua pakolliset kurssit ja täytettyä oppimistavoitteet uusilla kursseilla.

Uusien kurssien sisällöt sekä oppimistavoitteet tulevat selviämään maalis-huhtikuun 2014 aikana. Samalla selviävät kurssikorvaavuudet (mikä uusi kurssi vastaa vanhaa). Pian tämän jälkeen onkin tarkoitus, että opiskelijat saisivat omat HOPSinsa selvitettyä yksin tai yhdessä opintokoordinaattorien kanssa omien opintojen vaiheesta riippuen.

Syksyllä 2014 menevät siis kurssipaketit aikalailla uusiksi, vähän laitoksista riippuen. Suunnitteluprosessi on vielä kovasti kesken ja nyt-huhtikuu on sitä kuuminta vaikuttamisen aikaa, millaisia uusia sisältöjä ja tavoitteita uusiin tutkintoihin tulee. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa näihin sisältöihin.

Hae siis työryhmiin ja hallinnon opiskelijaedustajaksi, missä näitä suunnitellaan ja päätetään! Haku loppuu 30.11.

NewsKommentit pois päältä artikkelissa Tutkinnonuudistus etenee, kurssit uudistuvat