Upouusi Design Notebook on ilmestynyt

AYY:n ja TOKYOn Design Notebook on nyt saatavilla! Suunnittelija Janne Gammelin kertoo muistikirjan monipuolisista ominaisuuksista.

AYY:n ja TOKYOn Design Notebook -muistikirja on jatkoa TOKYOn design-kalenterin pitkälle, jo 1970-luvulta alkaneelle perinteelle. Uudistettu tuote on monikäyttöinen ja sopii Aallon eri alojen opiskelijoille aikana, jolloin yhä harvempi turvautuu kynään ja paperiin kalenterimerkintöjä tehdessään.

”Siirtymä perinteikkäästä, vuosittain julkaistusta design-kalenterista monivuotiseen muistikirjaformaattiin tuntuu toisaalta haikealta ja toisaalta tarpeelliselta muutokselta käyttäjien ja luonnon kannalta. Muistikirja pysyy relevanttina viimeiseen täyttämättömään sivuun saakka ja mahdollisesti myös siitä eteenpäin”, kertoo muistikirjan suunnitellut Janne Gammelin.

Gammelin on Aalto ARTS:n visuaalisen viestinnän suunnittelun maisteriopiskelija ja Design Notebookin suunnittelija, jonka raati yksimielisesti valitsi suunnittelukilpailun monien hienojen osallistujien joukosta muistikirjan toteuttajaksi keväällä 2021. Gammelinin suunnittelema klassisen tyylikäs muistikirja on monikäyttöinen ja erilaisia käyttäjäryhmiä palveleva kokonaisuus.

Design Notebook koostuu muistiinpano-osuudesta, monivuotisista kalentereista (tavallinen sekä projektikalenteri), AYY:n infosivuista sekä kokoelmasta erilaisia ekstroja. Muistikirjaosuus on jaettu kahteentoista osaan, joista jokaisella on oma sivupohjansa. Valikoimasta löytyy muun muassa tyhjiä sivuja, viivasivuja, ruudukoita ja pistesivuja. Kirjainmuotoilusta kiinnostuneiden ratoksi sivupohjista löytyy myös apuviivoitettuja sivuja luonnostelun avuksi.

”Erilaiset sivupohjat saattavat parhaimmillaan avata uusia mahdollisuuksia muistiinpanojen, luonnosten tai ideoiden toteuttamiseen”, Gammelin kertoo.

Kalenteriosuudesta löytyy muutaman vuoden edestä avoimia kuukausikalenterisivuja sekä projektikalenterisivuja. Ekstrasivut sisältävät niin perinteisiä muistikirjalisukkeita (mittayksikkökonversioita, aikavyöhykekartta) kuin muutakin kiinnostavaa (paperikoot, kyrillinen aakkosto, japanilaisia aakkosia). Muistikirjan kluuttipäällysteinen kansi on kestävä ja lukunauha helpottaa muistikirjan käyttöä.

”Hae muistikirja, hanki kynä, tarkkaile ympäristöäsi, ole avoin ja hyödynnä muistikirjaa parhaaksi näkemälläsi tavalla”, kuuluvat suunnittelijan terveiset.

Uudenkarhea muistikirja on haettavissa opiskelijakorttia tai opiskelijatodistusta näyttämällä Kipsari Väreestä 18.8. alkaen, AYY:n palvelupisteeltä muun asioinnin yhteydessä, AYY:n tarranjakopisteeltä 23.8. alkaen ja Studio Kipsarista 30.8. alkaen. Muistikirjoja on tulossa jakoon myös Mikkelin kampukselle. Tuote on jäsenetu, joka on AYY:n ja TOKYOn jäsenille ilmainen.

Teksti: Julia Wihuri
Kuva: Hilla Mäkelä