AYYn uusi edustajisto on valittu – ARTSin edustus vahva!

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) kolmansien edustajistovaalien äänestysaika päättyi keskiviikkona 6.11.2013 klo 18.00. Ennakkoäänestyksessä 23.10.–3.11. äänesti 19,1 % äänioikeutetuista. Kokonaisäänestysprosentiksi muodostui 27,3 %, mikä oli 3,7 prosenttiyksikköä matalampi kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2011. Äänestys tapahtui ensimmäistä kertaa sähköisesti netissä.

Äänet on laskettu, vaalitulos selvinnyt ja vuoden 2014–15 ylioppilaskunnan edustajisto valittu! Artsilaisia valittiin edustajistoon yhteensä kahdeksan (8), Pro Artelta 5 ehdokasta ja Luovalta 3 artsilaista ehdokasta.

 

Äänikuningattaren Verna Kuntsin yksi vaalikampanjakuvista.
Äänikuningattaren Verna Kuntsin yksi vaalikampanjakuvista.

Pro Arte:
Verna Kuntsi, kuvataidekasvatus (vaaleissa eniten ääniä saanut äänikuningatar!)
Larissa Haggren, kuvataidekasvatus
Jani Nummela, kuvataidekasvatus
Pilvi Hussi, lasi- ja keramiikkataide
Laura Euro, kaluste- ja sisustussuunnittelu

Luova:
Lauri Lehtoruusu, arkkitehtuuri
Santeri Nuotio, arkkitehtuuri
Noora Laak, arkkitehtuuri

 

Alustava vaalitulos löytyy osoitteesta: http://ayy.fi/vaalit/tulokset/. Keskusvaalilautakunta vahvistaa tuloksen kokouksessaan perjantaina 8.11.2013

 

AYY:n vaaleissa oli tänä vuonna ehdolla 320 henkilöä. Vaaleissa oli neljä vaalirengasta, joihin kuului yhteensä 16 vaaliliittoa. Artsilaisia oli ehdolla yhteensä 18: Pro Artella oli vaaleissa 11 ehdokasta ehdolla, Luovalla 4 artsilaista ehdokasta, Polytekarna 2 artsilaista ehdokasta ja Aalto Partylla 1 artsilainen ehdokas.

45-henkinen edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Uusi edustajisto kokoontuu ensimmäistä kertaa heti marraskuussa, jolloin se muun muassa valitsee itselleen puheenjohtajan ja nimittää ensi vuoden AYYn hallituksen muodostajan.