Kaikki mitä olet ikinä halunnut kysyä Arabia Maskeradista – 2016 edition

Onko nämä naamiaiset vai ”naamiaiset”? Kannattaako asuun panostaa, pukeutuuko muut?
Nämä eivät ole pelkästään naamiaiset, vaan jotain paljon enemmän. Täällä Arabia Maskeradin päämajassa suosimme yleensä ilmaisua Suomen Suurimmat ja Kauneimmat Naamiaiset. Paikan päällä karkeasti arvioituna 95% naamiaisvieraista on pukeutunut. Jotkut Maskerad-kävijöistä panostavat pukujensa valmistamiseen kuukausikaupalla aikaa, jotkut taas taikovat asunsa kasaan pari tuntia ennen ovien avautumista. Osviittaa pukuskaalasta löytyy aikaisempien vuosien kuvagallerioista.

Ei ole vieläkään mitään päällepantavaa. En tule Maskeradiin.
Tuletpas. Sillä ei hätää, selviämme tästä yhdessä. Kokosimme inspiraatiomateriaalia tänne. Asuongelmissa kieriessään kannattaa harkita myös Maskeradin etkoille tulemista, sillä siellä ei tarvitse kuin nostaa kädet ilmaan ja antaa glitterin lentää (etkoista lisätietoa alempana).

Lopuksi haluamme huomauttaa, että vaikka kyseessä ovatkin Suomen Suurimmat Naamiaiset, ei ylimalkaisen stressin kourissa kannata kärsiä. Maskeradin trendiasusteiden ykkönen tuntuu vuodesta toiseen olevan löyhä moraali ja paikalle saa tulla asustausumattakin (suosittelemme silti edes yrittämään).

Miksi Arabia Maskerad järjestetään koululla?
Koulurakennukseen sijoittuvat bileet ovat osa tapahtuman historiaa, beibi. Tämä on myös viimeinen mahdollinen vuosi, kun Arabia Maskerad voi palata juurilleen, sillä koulun vuokrasopimus Mediakeskus Lumen tiloista loppuu keväällä 2017.

Milloin bileet alkavat?
Arabia Maskeradin ovet aukeavat 20:00. Jos et millään malta odottaa iltaan asti, järjestetään Maskeradille vime vuodelta tuttuun tapaan etkot, joiden Facebook-tapahtuman löydät täältä. Etkot järjestetään aikavälillä klo 18-20 Arabian kampuksen kellarikerroksesta löytyvällä TOKYO Loungella (siinä Kipsarin vieressä).

Ja mitenkäs tää etkohomma nyt sitten toimii?
Toimii niin, että tulet paikalle, otat kaverit ja juomat mukaan ja sitten nautit olostasi. Etkoilta löytyy mainion tunnelman ja hyvien tyyppien lisäksi kasvomaalit ja glitteriä, sekä ihmisiä jotka ovat eksperttejä niiden kanssa. Etkoille voi myös tulla, vaikka Maskerad itsessään jäisikin väliin.

Elikkäs onko lippuja vielä jäljellä ja jos on, niin mistä niitä voi ostaa?
Lippuja on vielä olemassa ja tuttuun tapaan niiden myynti kiihtyy sitä mukaa kun tapahtuma lähenee. Jatkuvasti lippuja myyvät TOKYOn palvelupiste, kasvisravintola Kipsari sekä Tiketti. Näiden lisäksi Arabia Maskeradilla on jatkuvassa liikkeessä oleva Pop-up basaari, joka on bongattavissa Otaniemen kampukselta vielä torstaina 27.10. klo 11-14 (Otakaari 1, pääaula). Huomaathan, että Pop-up –myyntipisteeltä lippuja voi ostaa pelkästään käteisellä.

Ennakkoliput kustantavat 10e TOKYOn jäsenille sekä Aalto ARTSin henkilökunnalle (ei koske Tiketistä ostettuja lippuja) ja 15e ilman jäsenalennusta.

Onko ovella vielä lippuja? Ja missäs se ovi on?
Jos lippuja jää, ne maksavat ovelta 15e (maksaa voi kortilla tai käteisellä). Etenkin TOKYOn jäsenenä piletit kannattaa siis hoitaa suhteessa huomattavasti huokeampaan kymmenen euron ennakkohintaan. Ovi on Aalto ARTS:in Arabian kampuksen pääaulassa, Hämeentie 135c. Kino Sherylin (Arabiankadun) puolella ei ole illan aikana avoinna olevaa sisäänkäyntiä.

Onko narikkamaksua?
Narikka on vapaaehtoinen ja maksaa 2e (maksaa voi kortilla tai käteisellä). Huomaathan, että jos et jätä tavaroitasi narikkaan, Arabia Maskeradin järjestystoimikunta ei ota niistä vastuuta.

Kysytäänkö ovella paperit?
Voi olla. Ovella työskentelee järjestyksenvalvoja, jonka mielenliikkeitä me emme osaa ennustaa. Ota peiffit mukaan.

Miten pukukilpailu toimii?
Kilpailu toimii käytännössä niin, että järjestävä tiimimme bongaa yleisöstä parhaat puvut lavalle, jonka jälkeen eri laitosten edustajista koostuva jury pisteyttää puvut. Yhtenä juryn “jäsenenä” toimii yleisö, joka saa huutoäänestää kutakin pukua.

Pukukilpailu starttaa kello 23:30. Jos haluat osallistua, kehoitamme sinua ilmaantumaan paikalle vähintään puolta tuntia ennen kilpailun alkua ja muistamaan, että ovella saattaa olla ruuhkaa.

Milloin mikäkin esiintyjä soittaa? Milloin mitäkin tapahtuu?
20:00-23:30 Justus Valtanen
23:30-24:00 Pukukilpailu
24:00-01:00 Saundi Arabia
01:00-03:30 LEO C

VJ Victor Pardinhon visuaaleja voi ihastella aikaväleillä 21:30-23:30 sekä 01:00-03:00

Valokuvauspiste?
Maskeradvieraat panostavat asuihinsa ja siksi haluamme ikuistaa heidät tuleville polville. Juhlahumun keskeltä löytyy valokuvauspiste, jossa voit käydä ikuistamassa itsesi. Valokuvauspiste palvelee maskeradkävijöitä aikavälillä 20-24. Aikaisempien vuosien kuvia voit katsella täältä.

Saako paikalle tuoda omia juomia?
Omia juomia voit naukkailla etkojen puolelta. Maskeradin alkoholitarjoilusta vastaa Kipsari, näin ollen bilealue on baarialuetta, eikä siellä voi naukkailla omia virvokkeitaan.

Monelta pilkku tulee?
Pilkku tulee 03:30.

Miten pääsen bileistä kotiin?
Se riippuu hyvin pitkälti siitä, minne päin olet suuntaamassa. Bussit 68 ja 71 liikennöivät Arabianrannan ohi vielä bileiden päättymisen aikaan, suosittelemme loikkaamaan jompaan kumpaan edellä mainituista. Tarkemmat ohjeet kotimatkasi taittamiseen löytänet reittioppaasta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kaikki mitä olet ikinä halunnut kysyä Arabia Maskeradista – 2016 edition