Kannanotto Valokuvataiteen tilannetta koskien

Hyvä ARTS-yhteisö,

Long Playn artikkeli 8.2.2022 ja Helsingin Sanomien uutinen viitaten artikkeliin 9.2.2022 toivat opiskelijajärjestömme ja koko yhteisön tietoisuuteen väitteitä Timothy Personsin vallan väärinkäytöstä, opiskelijoiden häirinnästä sekä valokuvataiteen koulutusohjelman ja Aalto ARTSin, ja sen edeltäjän TaiKin, suhteesta Helsinki Schooliin.

TOKYO edustaa opiskelijajärjestönä kaikkia ARTSin opiskelijoita ja haluaa, että koulun vastuuhenkilöt pitävät opiskelijat ja henkilökunnan mukana käynnistyneessä tutkintaprosessissa. Riippumattoman yliopistotasoisen tutkinnan lisäksi odotamme ARTSin johdon käyvän aktiivisiin toimiin tulevien väärinkäytösten ehkäisemiseksi ja turvallisen opiskeluympäristön takaamiseksi kaikille opiskelijoille.

 

Taiteiden ja suunnittelun opiskelijoiden edustajana otamme valokuvataiteen opiskelijoiden tilanteen vakavasti. Ainejärjestön toiminnan hiivuttua hieman valokuvataiteen kandiohjelman lakkauttamisen jälkeen, TOKYO kantaa vastuun valokuvataiteen edunvalvonnasta ja muista edustuksellisista tarpeista. Tässä kriittisessä tilanteessa haluamme muistuttaa olevamme tukena ja kuuntelemassa opiskelijoiden haasteita ja toimimassa tilanteen vaatimalla tavalla. Voitte ottaa yhteyttä puheenjohtajaamme Totti Korpuaan ([email protected]), varapuheenjohtaja Mante Zygelyteen ([email protected]) ja edunvalvojaamme Alex Vaheraan ([email protected]).

Myös AYY:n häirintäyhdyshenkilöt Lauri Jurvanen ja Fon Krairiksh tarjoavat apua. Heidät tavoittaa osoitteesta [email protected].

 

Haluamme nähdä koulumme toimivan yhdessä mahdollistaen avoimen ja läpinäkyvän keskustelun parhaiden toimintatapojen löytämiseksi opiskelijoillemme, henkilökunnalle ja korkeakoulujohdolle.

 

TOKYOn hallituksen puolesta,

Totti Korpua, puheenjohtaja
Mante Zygelyte, varapuheenjohtaja
Alex Vahera, edunvalvoja