Suunnittele TOKYOn ja AYY:n yhteinen designkalenteri – kisaa jatkettu 6.2. saakka!

Uusi deadline 6. helmikuuta klo 14.00!

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry on julkaissut vuosittain vuodesta 1975 asti designkalenteria. Tulevana lukuvuotena kalenteri toteutetaan yhdessä AYY:n kanssa, ja se jaetaan kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Kalenterin suunnittelija valitaan perinteisellä kilpailulla opiskelijoiden keskuudesta.

Edellisen kalenterikilpailun voitti visuaalisen viestinnän muotoilun kandiopiskelija Samu Salovaara. Tulevalle lukuvuodelle kalenteri tehdään ajanjaksolle 1.8.2018 – 30.9.2019. Kilpailu alkaa 15. joulukuuta ja sen deadline on tiistaina 6. helmikuuta klo 14.00!

 

Kilpailun säännöt:

 

 1. Kilpailuaika ja osallistumisoikeus

Kilpailuaika on 15.12.2017—06.02.2018.

Kaikilla Aalto-yliopiston opiskelijoilla on osallistumisoikeus kilpailuun. Kalenterisuunnitelman toteuttaminen edellyttää sujuvaa suomen tai englannin kielen taitoa.

 

 1. Ehdotusten jättäminen

Kilpailuehdotukset on jätettävä AYY:n Arabian tai Otaniemen palvelupisteelle torstaina 26. tammikuuta 2018 kello 14:00 mennessä. Anonymiteetin säilyttämiseksi ehdotukset varustetaan työnimellä ja niiden mukana jätetään suljettu, nimimerkillä varustettu kirjekuori, joka sisältää ehdotuksen tekijän/tekijöiden nimet ja yhteystiedot. Ehdotus tulee kiinnittää valkoiselle pahville tai levylle.

 

 1. Suunnitelman puitteet

Ehdotuksen tulee sisältää vähintään seuraavat suunnitelmat:

 • kalenterin kansi
 • viikkoaukeama
 • ylioppilaskunnan infosivut
 • mahdollinen projektikalenteri
 • Lisäksi ehdotus materiaaleista

 

Kalenterin koko on n. 87×132 mm, leveydessä joustovaraa (+0,10€). Kalenterisivut tulee esittää todellisessa koossa.

Väri: Kalenterin alussa ja lopussa on neliväriset ilmoitus- ja info-osiot. Kalendaario ja osa info-osuudesta ovat kaksivärisiä.

Painomäärä: yli 10 000

Kieli: Suomi, englanti ja ruotsi (juhlapäivät ja infosivut). Pääkieli voi olla englanti, mutta kolmikielisyys on plussaa.

Muut mahdolliset painotekniset menetelmät:

 • Kohdelakka tai laminointi (+0,05 – 0,10€)
 • Lukunauha 1-2 oma väri (+0 – 0,04€)
 • Preeklaus yms. kohokuvio (+0,10€)

Kalenterin kustannukset tulee pitää kohtuullisina ja lisäkuluja voi tulla max. 0,30€/kpl.

 

 1. Voittajan valinta

Kalenterikilpailun voittajan valitsee AYY:n ja TOKYOn nimeämä kalenteriraati. Raati koostuu AYY:n ja TOKYOn edustajista sekä visuaalisen viestinnän muotoilun asiantuntijajäsenestä. Raatiin kutsuttavat eivät itse voi osallistua kilpailuun. Raati antaa palautteen jätetyistä töistä ja valitsee voittajan.

 

 1. Voittajan toimeksianto

Kilpailun voittajalta tai voittajilta tilataan lopullinen suunnitelma lukuvuoden 2018–2019 kalenteriksi. Lopullinen suunnittelutyö sijoittuu alkuvuodelle 2018. Suunnittelijan työstä maksetaan 1800€ suuruinen palkkio.

 

 1. Suunnittelutyön sisältö

Suunnittelutyöhön sisältyy painovalmiiden tiedostojen tekeminen yhteistyössä AYY:n viestinnän kanssa. AYY tarjoaa tarvittaessa tilat työntekoon Otaniemen kampuksella. Lopullista suunnitelmaa tehdessä on otettava huomioon tilaajan vaatimukset, jotka johtuvat kalenterin käytettävyydestä ja sen valmistuksen kustannuksista. Muista työehdosta sovitaan tarkemmin työsopimusta tehdessä.

 

 1. Muuta

Kokonaisuudessa tulee ottaa huomioon kansallisten juhlapäivien merkitseminen. Suunnittelussa huomioitavia ominaisuuksia ovat helppokäyttöisyys, kestävyys, selkeys ja esteettömyys (esim. lukihäiriö), persoonallisuus ja ympäristöystävällisyys sekä ekologisuus. Kokemuksesta hyväksi havaittuja piirteitä kalenterille ovat myös runsas kirjoitustila, paperin sopivuus kaikenlaisille kynille sekä kestävä pintamateriaali. Nämä eivät kuitenkaan ole säännönmukaisesti kaikissa kalentereissa olevia ominaisuuksia.

 

 

Huomioi, että raati painottaa seuraavia seikkoja kilpailutöitä arvioidessa:

 

♡ Ilmentääkö kalenterisuunnitelma niin taideopiskelijoiden TOKYOa kuin koko aallon AYY:aa?

Kalenterin tulee näyttää ja tuntua niin TOKYOlta, Suomen suurimmalta ja kauneimmalta taideopiskelijoiden muodostamalta yhdistykseltä, kuin koko Aallon yhteisöltä AYY:ltä.

 

♡ Miten kalenterisi jatkaa TOKYOn design-kalenteriperhettä?

Katsauksen osaan TOKYOn menneiden aikojen kalenterikavalkadista voi luoda TOKYOn palvelupisteellä Arabian kampuksella sekä Otaniemen TOKYO Spacessa. Näytillä on edellisten vuosien kalentereita TOKYOlta ja AYY:lta.

 

♡ Miltä kalenteri näyttää? Miten se toimii?

Raati painottaa myös ehdotuksen esitysteknistä laatua. Esittele ehdotuksesi järkevässä rytmissä, mieluiten planssein ja hahmomallin avulla. Esittele käyttämäsi materiaalit, paperilaadut, fontit ja värit. Pelkät nimet eivät kerro mitään: liitä esitykseesi näytteet. Vältä graafikkojargonia.

 

♡ Mitä erikoista kalenterissa on?

Varmista, että kalenterisi uudet, upeat ominaisuudet avautuvat raadille. Kirjoita selventävät kuvaukset kalenterin toiminnasta. Perustele ratkaisusi lyhyesti ja ytimekkäästi.

 

♡ Onko ehdotuksesi loppuun ajateltu?

Johdattele raadin mielikuvitusta jättämällä jämerä ehdotus. Ehdotus ei ole valmis kalenteri, mutta esittele se kuin se olisi.

 

♡ Osaatko viedä projektin loppuun asti?

Ehdotuksestasi tulee näkyä graafisen alan osaaminen ja kyky viedä kalenteri ehdotelmasta valmiiksi tuotteeksi. Tämä ei tarkoita että sinun täytyy olla graafinen suunnittelija, mutta työ vaatii painoteknistä tuntemusta ja kokemusta. Palauta ehdotuksesi ajoissa: myöhästyminen on merkki siitä, että itse kalenterikin myöhästyy.

 

 

Lisätietoja saa TOKYOn toiminnanjohtajalta Anna Merikarilta (anna.merikari(at)aalto.fi) sekä AYY:n tiedottajalta ([email protected]).

Onnea kilpailuun, olkoon voima kanssanne!